نگاهی به انواع شلف های دیواری- بخش دوم

شلف های دیواری چند طبقه:

تقریباً مشابه شلف های تک طبقه هستند اما با گنجایش و طبقات بیشتر. طبقات این شلف ها بعضاً به یکدیگر متصل است و سازه باید یکجا روی دیوار نصب شود؛ اما انواعی با طبقه‌های منفک از هم نیز وجود دارد که زیبایی و کاربردهای خاص خودش را داراست.

شلف های ترکیبی:

این محصولات معمولاً با ترکیب دو یا چند نوع از انواع شلف ها ساخته می‌شود و کاربرد چندگانه دارد.

شلف های کنج:

شاهکارهای استفاده از فضاهای بی‌مصرف و مرده، همین شلف های کنج هستند. برخی از انواع این شلف ها برای کنج‌های داخلی ساخته شده‌اند و برخی دیگر برای کنج‌های برآمده. تنوع رنگ‌ها و مدل‌های این سازه، محصول را به یکی از جذاب‌ترین محصولات هم رده‌ی خود تبدیل کرده است.

شلف های دو طرفه:

به انواع شلف های ایستاده یا معلقی خطاب می‌شود که در بین فضاهای محل قرار می‌گیرند و این فضاها را از یکدیگر منفک می‌کنند. با توجه به کوچک بودن فضای آپارتمان‌ها و یا دفاتر کاری، معمولاً وسیله بسیار کاربردی از این منظر محسوب می‌شوند.

شلف های معلق:

برای کاربردی‌تر شدن برخی انواع شلف ها، با افزودن وسایلی اضافه‌تر به آن‌ها همچون قلاب، تسمه یا زنجیر، برای آن‌ها قابلیت آویزان کردن از سقف پیش بینی شده است.

این نوع محصولات بیشتر بر پایه زیبایی شناسی بصری ساخته شده‌اند. این نوع شلف ها هم جنبه‌ی کاربردی دارند، اما اهمیت آن‌ها بیشتر در زیبایی شناسی آن‌هاست. این محصولات بعضاً به نحوی ساخته می‌شوند که به خودی خود اثر هنری محسوب شده و کاربرد دکوراتیو پیدا می‌کنند.

شلف های کتابخانه‌ای:

استحاله یافته‌ی کتابخانه‌های بزرگ قدیمی هستند با حجم و ابعاد کمتر. امروزه منازل و دفاتر کاری آن‌قدر کوچک شده که دیگر امکان به کارگیری کتابخانه‌های بزرگ وجود ندارد؛ اما کتاب همچنان اهمیت خود را حفظ کرده و برای نسل امروز مهم است؛ بنابراین بخشی از شلف ها، مخصوصاً شلف های ایستاده به سبکی ساخته می‌شوند که قابلیت تعبیه کتاب در آن‌ها وجود دارد.

قاب شلف ها:

قاب شلفها نوعی از طبقات هستند که به صورت فرم طراحی شده‌اند و دارای سطح مفید و قابل استفاده هستند. مربع، مربع مستطیل و بیضی فرم غالب این محصولات است که بسته به نوع مصرف و کاربرد انتخاب می‌شوند. قاب شلف ها به لحاظ بصری زیبایی شناسی قابل توجهی دارند و موجب تغییر فضا در محل مصرف می‌شوند.
شلف ها انواع مختلف دیگری هم دارند که شاید نسبت به مواردی که ذکر شد کاربرد کمتری داشته باشند؛ اما با جستجوی دقیق و شناخت آن‌ها می‌توان به استفاده‌ی بهتر از آن‌ها منتج شود.

مطالب مرتبط